Проф​​есионална гимназия по транспорт

Материална база на гимназията

  Гимназията  разполага със съвременна материално - техническа база - добре оборудвани кабинети, компютърни кабинети с непрекъснат достъп до Интернет, 8 броя работилници и лаборатории за обучение по специалностите, учебен полигон за подготовка на водачи на МПС категория B, видео зала - за онагледяване на учебния материал, библиотека, физкултурен салон, фитнес зала, стая за отдих, медицински кабинет, бюфет за закуски. Училището има двустранни договори за сътрудничество и провеждане на практически занятия  със "София Ауто" АД , "Испекс Сервиз" ООД , "Дружба Авто 03", "О кей  Супертранс" АД, "ДКВ - авто", "Еврокамион" ЕООД, "Транзит С" ЕООД, "Викингс" ООД, "Столичен автотранспорт" ЕАД, "Немекс сервиз" ООД.

Учeбни кабинети и зали

 Гимназията разполага с иновативни кабинети, оборудван всеки един от тях със смарт устройства, телевизори и интерактивни дъски за онагледяване на учебния материал и по-лесното му усвояване. Компютърните кабинети разполгат с послено поколение лаптопи от марки DELL, LENOVO, HTC, което позволява работата на приложни софтуери да бъде максимално бърза и приятна по време на учебни часове и икономически практики. Кабинетите са климатизирани и реновирани. Материалната база се поддържа и подобрява всяка година, благодарение на проекти и програми на МОН, а също и от бюджета на училището.

Учебни работилници

Работилниците на Професионална гимназия по транспорт разполагат със съвременна диагностична и ремонта апаратура за обучаване на професионални и квалитетни кадри в изучаваното направление. Те се обучават с помощта на стенд за реглаж на преден и заден мост Vector, диагностика за автомобили Bosch KTS 470, Bumblebee, стенд за проверка и почистване на дюзи Smartouch, машини за проверка и шлайф на цилиндрови блокове и цилиндрови глави, машина за източване на масло от автоматична скоростна кутия, стенд за тестване на алтернатори и стартери, машини за изправяне на джанти, демонтаж, монтаж и баланс на автомобилни гуми, машина за престъргване на спирачни дискове, и една от четирите колички с инструменти на Usag. Също така учениците преодоляват техничните си затруднения с визуалната помощ на макетите в работилниците, които са в разрез на двигателя, силовото

предаване, окачването на колелата, спирачната, горивната и електрическата система на автомобила под формата на оборудвана рама на автомобил марка Фиат, макет показващ действието на дизелова горивна система включваща механичната ГНП, дюзите и резервоара, табло на АBS спирачна система в разрер и многото табла за различните системи, механизми и устроиства в автомобила.