Проф​​есионална гимназия по транспорт

Новини

Честит рожден ден!

 ​На 20.01.2023 г. 12 А клас направиха изненада по случай рождения ден на класния си ръководител ​инж. Нора Димитрова и я поканиха  на своя бал.

Магическа демонстрация

Дни след Нова година на 05.01.2023 г. магията на химията беше усетена в ПГ по транспорт, гр. София при атрактивното гостуване на доц. Лъчезар Христов от факултета по химия и фармация в СУ "Кл. Охридски".
Бяха направени демонстрации на множество химични и физични опити с разнообразни ефекти, които омагьосаха учениците и създадоха още по-голям интерес в тях към науката.
Опитите бяха:
- Дух от бутилка
- Течен азот: замразяване на каучук, ефект на Лайденфрост, въртележка от топче за тенис на маса, изкуствен облак, взривяване на бутилка
- Горяща пяна
- Нитроцелулоза: запалване с изгасена клечка кибрит, с лазер и с капка вода върху дифосфорен пентаоксид
- Горене на нишесте, издухано от фуния
- Химичен светофар
- Горене на манганов и алуминиев прах
- Запалване на желязна вата с батерия
- Флаш (светкавица)
- Цветна пиротехника (жълт и червен огън)
Доц. Христов отговори на множество въпроси на любопитковците, които получиха покана за посещение на място в СУ "Кл. Охридски".
С благодарност за магическото преживяване!

Благодарствено писмо

Коледна томбола

Днес на /22.12.2022 г./ се проведе и коледната томбола в ПГ по транспорт. Честито на всички печеливши учители и ученици!!

Подготовка за предстоящ турнир

Трескава подготовка върви в спортната зала на ПГТ. Учениците се готвят за предстоящия турнир по тенис на маса, който е част от ученическите игри. Тенис турнирът стартира в началото на новата година и всички тренират усилено за предстоящото събитие.

Напред   Назад