Проф​​есионална гимназия по транспорт

Новини

Мартенс​ки базар

 ​От днес 27.02.2023 година се стартира благотворителен мартенски базар!!! Учениците от 10А клас с прекрасния класен ръководител Виктория Гаврилова ръчно изработиха мартенички с послание: "Да запазим българските традиции и обичаи!" 🌷
Заповядайте да разгледате и закупите мартенички от тези чудесни ученици!   

Полезна презентация

Учениците от 8 В клас на ПГ по транспорт се включиха в отбелязването на  световния ден за борба с алкохола, като изработиха постери на тема: "Физиологично действие на алкохола”. Към участие ги насочи техният преподавател по биология и здравно образование  и представи на всички осми класове презентация по темата. Ето какво казаха учениците изработили постерите: Кристиян Фичеров, Петьо Къшев, Йордан Йорданов, Денис Йовчев, Александър Панчев, Ангел Кирчев и Димитър Любенов: “Консумацията на алкохол  е  рисков фактор за много заболявания и въздейства негативно върху здравето на човек. Изработихме постери, за да  илюстрираме всичко това на нашите съученици."

Успение на Свети Кирил Славянобългарски

В навечерието на успението на св. Кирил Славянобългарски, когото всички знаем като нашия първоучител Константин - Кирил Философ, учениците Георги Деянов и Дийан Ичевски от 8 Б клас изработиха табло в памет на славянскияапостол. Осмокласниците направиха таблото в изпълнение на домашна работа, свързана с изучаваното тези дни в часовете по БЕЛ "Пространно житие на св. Кирил". Важно е да се знае, че на 14-ти февруари ние, българите, имаме повод за гордост и за празник, запечатан "черно на бяло" - с Кирилските букви, c които пишем от X ти век до ден днешен.

Резултати от общински кръг на олимпиадата по Биология и здравно образование за учебната 2022/2023 г.

Резултатите на учениците от ОБЩИНСКИ кръг

Класирани за Областен кръг на олимпиадата по Биология и здравно образование са:
1. Бранимир Бранимиров Янков от 8 Б
2. Ангел Тончев Кирчев от 8 В
3. Радослав Иванов Велчев от 10 А

На 06.02.2023 г. ще се проведе представление на 8-те клуба по интереси на ПГТ в зала 1А.

Представление и изява на всички клубове по интереси

Напред   Назад