Проф​​есионална гимназия по транспорт

Новини

Вулканизъм

Когато си представите вулкан, със сигурност си мислите за нещо голямо и величествено. Вулканът наистина е впечатляваща гледка. И така под въздействието на урока по география ученици от 8 В клас: Димитър Любенов, Йордан Йорданов, Константин Здравков, Кристиян Фичеров и Петьо Къшев, направиха модел на тази разрушаваща сила. Но всъщност там където има разрушение, има и съзидание. Почвата в близост до вулкани е богата и плодородна. Дори някои животни използват топлината, за да излюпят яйцата си. Благодарение на активна вулканична дейност се е появила водата и първите организми на нашата планета Земя.

"Часът на Земята"

Настъпи астрономическата пролет и предстои да преместим часовниците с един час напред. Всяка година на този ден се отбелязва "Часът на Земята", час в който трябва да се замислим за нашата планета и как бихме могли да я опазим. Във връзка с това две момчета Кристиян Фичеров и Петьо Къшев от 8В клас на ПГ по транспорт София направиха проекти на Земята.

Национално състезание ​“Longman Competition”

На 20.01.2023 г. в първия етап на състезанието по английски език “Longman Competition” взеха участие Виктория, Иван, Бранимир, Ангел и Иви ученици от 8Б клас, както и Сиана, Лидия, Мадлен, Андрей, Иван, Христо, Стефани и Диана от 9А клас. Всички ученици получават сертификат за участие и Ангел Георгиев Иванов и Христо Любомиров Масларов се класираха за втория кръг на състезанието на 18.03.2023 г. Краините резултати ще бъдат обявени на 07.04.2023 г.

Състезание „Най-добър техник в машиностроенето“

На 18.03.2023 г.  Габриел Руменов Тодоров и Красимир Красимиров Янев от 12Б клас на ПГТ взеха участие в националното състезание „Най-добър техник в машиностроенето“ в град Горна Оряховица, класираики се на 4-то отборно място с 140 точки от 22 отбора.

Напред   Назад